Technische-adviezen, berekeningen, BIM tekeningen, bouwbegeleiding en oplevering

Calculaties

Naast calculaties komen ook begrotingen, elementenbegrotingen en directiebegrotingen voor.

Wanneer een gebouw/installatie gewenst is wordt eerst van een elementenbegroting uitgegaan. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een m2-prijs in ons bestand. Hierdoor kunnen wij snel, ook tussen verschillende installatie-uitvoeringen, een prijs vaststellen.

Bij een elementenbegroting wordt nog meer gedetailleerd de installatiekostprijs samengesteld.

Wanneer een project aanbesteed wordt, dan wordt een calculatie gemaakt op aannemers-/installateurs-niveau. Ieder onderdeel wordt afzonderlijk begroot en van arbeidsnormen en netto materiaalprijs voorzien.

Toepassing normen

Dankzij jarenlange ervaring is Jonker Engineering niet alleen bekend met de normen van Uneto en Gustav Ende maar ook met veel bedrijfsnormen. De toeslagen en kortingen die op een installatieprijs worden gegeven zijn bekend. Jonker Engineering is echter ook goed op de hoogte van het marktmechanisme doordat dagelijks begrotingen gemaakt worden.

Het spreekt voor zich dat wanneer Jonker Engineering bedrijfsnormen gebruikt, deze louter op het project van toepassing zijn en alleen zichtbaar zijn bij/voor het betreffende bedrijf. Wanneer Jonker engineering naast Uneto en/of Gustav Ende normen haar eigen normen toepast, dan zijn deze in de calculatie zichtbaar en kan de cliënt deze naar wens aanpassen.

Jonker engineering calculeert ook voor installateurs en aannemers. Zodoende blijven wij met de nieuwste en marktcomforme situaties op de hoogte.

Handelwijze meerdere aanvragers

Wanneer wij een aanvraag krijgen van twee (of meerdere) installateurs aangaande hetzelfde werk, dan zullen wij in beginsel uitsluitend voor de eerste aanvrager werken. Als de andere aannemer(s) toch een calculatie van ons wensen, dan zullen wij deze aanvrager(s) eerst vragen of wij zijn/hun naam bij de eerste aanvrager mogen noemen. Wordt hiermee niet ingestemd, dan werken wij alleen voor de eerste aanvrager.

Wordt wel ingestemd met het noemen van de naam, dan melden wij bij de eerste aanvrager welke andere aannemer(s) ons om een calculatie hebben verzocht. Vervolgens vragen wij of hij het op prijs stelt dat wij zijn naam bij de ander(en) noemen en de calculatie (mede) voor hun maken. Als hierop positief geantwoord wordt, dan laten wij de bedrijven met elkaar in contact treden.

Vervolgens zullen wij de begroting maken tot en met de materiaalhoeveelheden en uren op basis van de normen, de bedrijfsnormen (zonodig per bedrijf) of onze normen. De afronding laten wij dan door de bedrijven zelf doen. Wij berekenen vervolgens wat de totale calculatiekosten van onze werkzaamheden zijn en delen dit door het aantal aanvragers. Desgewenst passen wij per bedrijf een verrekening toe voor de tijd die besteed is aan speciale, per bedrijf ingevoerde normen.

Hebt u hulp nodig?

Schrijf ons en blijf in contact. Wij helpen u graag verder.

Werkuren

Maandag - Vrijdag: 8:00-18:00

We zijn hier

Robert Kochlaan 624 - 2035 BV Haarlem
Phone: +31618518781
Email: jonkerengineeringhaarlem@gmail.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: