Technische-adviezen, berekeningen, BIM tekeningen, bouwbegeleiding en oplevering

Bestekschrijven

Een bestek geef een omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden. De voorwaarden van de gewenste kwaliteit staan aangegeven. Ook zijn de voorwaarden waaronder gewerkt moet worden en wat de afspraak is tussen opdrachtgever en uitvoerend bedrijf.

Er zijn in Nederland (Europa) veel regels waarin omschreven wordt hoe een werk gemaakt moet worden. Toch zijn er ook veel regels voor dubbele lezing vatbaar, of de situatie waaronder een installatie moet functioneren is op meerdere wijzen uit te leggen. Het is daarom goed om de uitgangspunten duidelijk vast te leggen.

Daarnaast is er de verwachting van service, onderhoud en documentatie van het project, nadat dit is opgeleverd. Allemaal punten die goed in het bestek vermeld dienen te worden, evenals de rangorde van de documenten die geldig zijn voor het uit te voeren project.

Jonker Engineering maakt bestekken in eigen vorm maar kan ook werken binnen het formaat van de client, zoals STABU, ARW. Daarnaast worden ook op het werk bestekken geschreven of een werkomschrijving gemaakt.

Door de jarenlange ervaring beschikt Jonker Engineering over bestekken die voor ieder werk in zowel de utiliteitsbranche als de petrochemische branche door onszelf zijn ontwikkeld.

Een bestek geschreven door Jonker Engineering geeft u een goed handvest om een werk tot goede uitvoering te brengen. Duidelijk staat aangegeven wat de verwachtingen en de doelstellingen zijn.

Tegenwoordig wordt een bestek veel meer gezien als een juridisch document. Het is daarom zaak om een bestek zodanig op te bouwen dat zinsconstructies voor slechts één uitleg vatbaar zijn. Een bestek is absoluut geen sluitstuk van het engineeringsproces maar geldt als eerste onder de documenten. Daarom moet het goed, helder en duidelijk zijn.

Jonker Engineering kan dit voor u maken. Dit geldt ook voor projecten waarbij wij niet de gehele engineering verzorgen, maar voor u als hoeksteen in de legpuzzel van uw ontwerp fungeren. Samen met het bestek van Jonker Engineering wordt dan een goed werkbaar geheel met zo min mogelijke risico´s gevormd.

Jonker Engineering kan geheel onder uw naam de werkzaamheden voor het schrijven van het bestek voor u uitvoeren.

De kosten van de werkzaamheden zullen per project apart worden bepaald, en worden daarom beduidend lager wanneer er repeterend werk plaatsvindt.

Een goed idee dus om Jonker Engineering het bestek voor u te laten verzorgen.

Hebt u hulp nodig?

Schrijf ons en blijf in contact. Wij helpen u graag verder.

Werkuren

Maandag - Vrijdag: 8:00-18:00

We zijn hier

Robert Kochlaan 624 - 2035 BV Haarlem
Phone: +31618518781
Email: jonkerengineeringhaarlem@gmail.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: